Problem with Let's Encrypt Certificates

All MAMP discussions around troubleshooting and anything related to MAMP. Be as detailed as possible here when posting an issue.
Post Reply
ltm
Posts: 4
Joined: Sat Dec 04, 2021 9:58 pm

Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by ltm »

Is anyone else having problems with using Let's Encrypt CA certificates with Apache using MAMP PRO. Every time I configure a new host and select a valid set of Let's Encrypt Certificates, Apache fails to start with the following error: AH01903: Failed to configure CA certificate chain!

After much trial and error I figured out that if I reinstall MAMP PRO, the host that I configured before with the SSL certificates works fine and Apache starts without problems.

Any ideas how to fix this without having to reinstall MAMP every time I add/change SSL configuration for a host?
mampsupportmod
Site Admin
Posts: 129
Joined: Wed Jan 20, 2021 3:06 am

Re: Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by mampsupportmod »

Are you setting them up this way:

Cert File -> cert.pem
Cert Key File -> privkey.pem
Cert Chain File -> chain.pem
ltm
Posts: 4
Joined: Sat Dec 04, 2021 9:58 pm

Re: Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by ltm »

I'm doing it from the UI, but generally yes. On the SSL tab of the specific host, I select the 3 files.
ltm
Posts: 4
Joined: Sat Dec 04, 2021 9:58 pm

Re: Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by ltm »

I completely uninstalled MAMP and re-installed it. And it now seems to work as expected.
mampsupportmod
Site Admin
Posts: 129
Joined: Wed Jan 20, 2021 3:06 am

Re: Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by mampsupportmod »

ltm wrote: Wed Dec 08, 2021 3:01 pm I completely uninstalled MAMP and re-installed it. And it now seems to work as expected.
Thanks for letting us know
ltm
Posts: 4
Joined: Sat Dec 04, 2021 9:58 pm

Re: Problem with Let's Encrypt Certificates

Post by ltm »

I just installed the 6.6.1 update and now Apache no longer starts :( Can you please investigate this - I cannot be the only user using Let's Encrypt certificates.

And one other thing: every time I turn off the Enable SSL checkbox for a host, the app deletes the certificate and the private key files. Why?
Post Reply